Завершився перший етап конкурсу «Комфортні громади»

У громадах Вінницької області завершивсяперший етапконкурсу «Комфортні громади»

На Вінниччині завершивсяперший етапконкурсу «Комфортні громади» на 2021-2022 рік. Загаломдля участіу ньому булоподано 173 проєкти.

 Після схваленняна місцевому рівні141 проєкт від58 територіальнихгромад перейшовна другий обласний етап. До 14 січнявони маютьпройти аналізна відповідність технічним вимогамта комплектність. Після оцінювання фахівцями-експертами  проєкти передадуть Експертній раді, яка й визначить переможців.

Проведенняконкурсу обласноїРади «Комфортні громади» у два етапи- це однез цьогорічних нововведень. Крімтого, змінивсяй обсяг співфінансування проєктів-переможців із обласногобюджету.

Відповіднодо Порядку проведенняконкурсу, для громад із населенням понад10 тис. осіб співфінансування складатимедо 500 тис. грн, тодіяк їхній власний внесок маєбути не менше50%. Для громад із населенням меншеяк 10 тис. мешканців передбачене співфінансуваннядо 350 тис. грн, а власний внесок– не менше30%.

 Всьогодо другого етапуконкурсу в категорії громад із понад10 тис. населення надійшло113 проєктів, а від громад із населенням менше ніж10 тисяч- 28 проєктів.

 Громадиподавали проєктиза одним із чотирьох пріоритетних напрямів. Лідером середних став напрям«Сучаснагромада». Відразу87 проєктів цього спрямування перейшлидо обласного етапу. У напряму«Безпечната доступна громада» таких проєктів -28, «Здоров’я жителів громади» - 18 і «Спроможнагромада» - 8 проєктів.

 Визначення переможцівконкурсу має відбутися вже в лютому 2022 року. Для громад із населенням понад10 тис. осіб можебути визначеноне більше двох проєктів-переможців, а з населенням меншеза 10 тисяч- не більшеодного.

Переглядів: 320