Хмільницьке бюро правової допомоги

10 травня в приміщенні Хмільницького бюро правової допомоги проведено круглий стіл на тему: «Надання допомоги та захисту постраждалим від домашнього насильства».

Участь в проведенні круглого столу взяли директор Козятинського МЦ з надання БВПД Олександр Комар, заступник директора Козятинського МЦ Наталія Драмарецька, працівники Хмільницького бюро правової допомоги, Хмільницького районного центру соціальних служб для сім’ї   дітей та молоді, Служби у справах дітей Хмільницької РДА, Хмільницького міськрайонного відділу  з питань пробації. 
В ході проведення круглого столу було обговорено забезпечення постраждалим особам доступу до правосуддя та інших механізмів юридичного захисту, у тому числі шляхом надання безоплатної правової допомоги у порядку, встановленому Законом України "Про безоплатну правову допомогу".
Наголошено на тому, що   якщо постраждалою особою є дитина, будь-які дії, що вчиняються щодо неї, базуються на принципах, визначених Конвенцією ООН про права дитини, Конвенцією Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, Європейською конвенцією про здійснення прав дітей та законодавчими актами України у сфері захисту прав дитини.
! Заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству здійснюються без дискримінації за будь-якою ознакою.
! Звичаї, релігійні переконання, віросповідання, традиції не можуть розглядатися як виправдання будь-яких форм домашнього насильства або бути підставою для звільнення кривдника від відповідальності.
 
Методичні рекомендації "Надання допомоги та захисту постраждалим від домашнього насильства" (завантажити)
 
ПРОГРАМА КРУГЛОГО СТОЛУ (завантажити)
 
 
 
______________________________________________________________________
 
10 травня в приміщенні Хмільницького бюро правової допомоги проведено виїзний прийом громадян   директором  Козятинського МЦ з надання БВПД Олександром Комаром та заступником директора Козятинського МЦ Наталією Драмарецькою. 
За юридичними консультаціями звернулося 8 осіб, яким було надано 10 консультацій. Питання з якими звертались громадяни  стосувалися порядку нарахування заробітної плати, перерахунку пенсійних виплат, збільшення розміру аліментів, позбавлення батьківських прав.
 
 
 
 
Переглядів: 857