Візит делегації Республіки Польща

20 травня 2017 року місто-курорт Хмільник приймав представників офіційної делегації Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща. Гостей зустріло керівництво міста та району. 

Директор КПНЗ Хмільницька школа мистецтв Валентина Автодійчук розповіла учасникам відвідин про те, що з 14 – 20 травня 2017 року місті був реалізований проект у рамках Угоди про співпрацю у сфері музичної освіти дітей та молоді між Гміною Буско-Здруй (Польща), містом Хмільник Вінницької області (Україна) та містом  Сігетсентміклош (Угорщина), а також повідомила про перспективні проекти польсько-української фундації ім. І.Я.Падеревського, до участі в яких були запрошені талановиті вихованці школи мистецтв. Пані Валентина вражаюче виконала українські пісні на бандурі та презентувала характеристику позашкільного закладу.
 
Далі об’єктом відвідин стала місцева пам’ятка – Костел Пресвятої Трійці. Представники делегації взяли участь у вечірньому богослужінні та сфотографувалися поряд із меморіальною дошкою І.Я. Падеревського. По завершенні служби Божої до гостей вийшов настоятель костелу отець Ярослав Рудий, який привітав усіх та ознайомив із історією храмової споруди.
 
Також гості побували в оздоровницях міста і були приємно вражені їхньою інфраструктурою та благоустроєм довколишніх територій.
 
 
 
 
 
Переглядів: 740