156 річниця з дня перепоховання праху Шевченка

22 травня 2017 року о 12:00 біля пам’ятника Тарасові Шевченку міста Хмільника голова Хмільницької районної ради Бонсевич З.Г. та голова Хмільницької районної державної адміністрації Буткевич Є.В. взяли участь у заході присвяченому 156 річниці з дня перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі.

До присутніх звернувся міський голова Сергій Редчик. «156 років минуло з тих пір, як українська земля прийняла у свої вічні обійми Тараса Шевченка. За своїм нетлінним «Заповітом» спочиває народний поет на рідній благодатній землі, у Каневі. Сьогодні всі ми прийшли, щоб засвідчити пошану духовному батьку українського народу, схилити чоло перед величчю його таланту і силою духу. Шевченко нас об’єднує крізь роки», – зазначив Сергій Борисович.   
 
Для присутніх звучали тематичні пісні у талановитому виконанні народного аматорського хорового колективу «Зорецвіт» районного Будинку культури (керівник – Василь Коцулим) та місцевого шанувальника Кобзаревого слова Богдана Тарасюка.
 
Завершилася просвітницька акція покладанням квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку на знак данини пам’яті про славного сина України.
 
 
 
Переглядів: 746