День скорботи і вшанування пам‘яті жертв війни


Шановні жителі Хмільницького району та міста Хмільника!
22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшло в життя мільйонів українців. Це страшна дата в історії України. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна.

Кожна родина і кожна людина, незалежно  від віку, статі і соціального стану, були втягнуті у її надзвичайно жорстокий вир. Територія України  була одним з вирішальних театрів бойових дій, де двічі прокотилися смертоносні фронтові вали. Війна забрала життя кожного п'ятого нашого  співвітчизника. 

День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть важко уявити той біль і горе, що випали на долю минулих поколінь. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті.
В День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі бою, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в'язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша держава була вільною від будь-якого завойовника. 
Віддаймо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, які забрала війна, згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу у Великій Вітчизняній війні.
Вічна та світла їм пам’ять.
 
З повагою
Голова районної ради                                     З.Г.Бонсевич
Переглядів: 770