День Конституції України


Шановні хмільничани!
Щиро вітаю вас з великим державним святом - Днем Конституції України.

 У світі не існує більш ефективної форми соціальної угоди між владою і суспільством. Конституція – це головний установчий документ держави, фундамент її правової системи. Вона є не тільки актом держави, а й суспільства, його державно-правовою моделлю, чинником забезпечення законності та правопорядку, стабільності інститутів влади, необхідною умовою становлення правової державності.
 Обравши шлях незалежного розвитку і закріпивши це в Конституції, Україна підтвердила своє прагнення розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу.
 
Світовий досвід свідчить, що найуспішніше розвивається та суспільна система, в якій найбільш повно розкривається творчий потенціал людини. Саме вільна і відповідальна особа є головною рушійною силою, творцем всіх складових сучасних політичних, економічних, соціальних, правових, етнічних, конфесійних, наукових та культурних відносин. 
Прийнята у 1996 році Конституція України у ключових своїх положеннях пройшла випробування часом. У частині визначення прав та свобод людини вона вважається однією з найпрогресивніших у світі. 
          Всебічний розвиток культури, освіти, ефективне та доступне медичне обслуговування, правова і соціальна захищеність, політична та релігійна свобода – все це має по праву належати громадянам України. Потрібні час, віра і напружена праця, щоб конституційні засади увійшли в наше життя конкретними і зримими змінами. Тож давайте будемо виходити з того, що Україна починається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку людини, де панували б гуманізм, демократія, закон і справедливість, а матеріальний достаток співвідносився б із кількістю та якістю праці кожного.
Слід пам’ятати, що будь-яка, навіть найдосконаліша Конституція, неспроможна миттєво забезпечити зміни  в  суспільній свідомості та практиці. Це лише основні напрями великого і складного еволюційного процесу, які визначає і вказує Основний Закон. Усе інше залежить від нас. Від нашого порозуміння, консолідації, злагодженості і зкоординованості рішень та дій. Успіх в усіх наших справах прийде тоді, коли кожен громадянин України не тільки користуватиметься правами і свободами, а належним чином виконуватиме свої обов’язки.
 
          Від щоденних дій кожного з нас залежить успіх у будівництві країни, якою пишатимуться наші діти та онуки. 
           Тож зичу Вам міцного здоров’я, бадьорості духу та впевненості у безхмарному конституційному майбутнтому нашої держави, невичерпної енергії для здійснення Ваших задумів, щастя, добробуту та родинного затишку.
           Непохитної віри Вам у власні сили та свою країну, у те, що наступні покоління українців будуть жити у  країні, яку з гордістю можна буде назвати конституційно-розвиненою та правовою європейською державою.
     
     З повагою,
     голова районної ради               З.Г.Бонсевич
 
Переглядів: 673