Хмільницьке бюро правової допомоги

8 серпня в приміщенні Уланівської сільської бібліотеки, до Міжнародного Дня молоді, працівниками Хмільницького бюро правової допомоги  проведено круглий стіл на тему: «Ми за гендерну рівність». Участь у даному заході взяли працівники Уланівської сільської ради, працівники та читачі Уланівської сільської бібліотеки.

Під час проведення круглого столу учасники брали активну участь в обговоренні  проблемних питань гендерної рівності в Україні. 
    У формі дискусії обговорили та виразили своє розуміння статті 24 Конституції України, якою передбачено, що  громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.
    Рівність прав жінки і чоловіка забезпечується: наданням жінкам рівних з чоловіками можливостей у громадсько-політичній і культурній діяльності, у здобутті освіти і професійній підготовці, у праці та винагороді за неї; спеціальними заходами щодо охорони праці і здоров'я жінок, встановленням пенсійних пільг; створенням умов, які дають жінкам можливість поєднувати працю з материнством; правовим захистом, матеріальною і моральною підтримкою материнства і дитинства, включаючи надання оплачуваних відпусток та інших пільг вагітним жінкам і матерям.
   По завершенню круглого столу було наголошено на тому, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками   статі.
   Проведено робочу зустріч з заступником начальника Калинівського ЦПЗ № 2 ВПЗ с. Уланів відділення зв’язку – Ніною Недолею.
            Під час зустрічі було домовлено про проведення мобільних пунктів консультування на базі даного закладу, а також повідомлено про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», якими значно розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.
 Результатом зустрічі є домовленість щодо тісної співпраці щодо забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги .
Проведено інформування відвідувачів Уланівської АЗПСМ   на тему: «Безоплатна правова допомога». 
            В ході виступу учасників поінформовано про систему БПД, перелічено категорії громадян, які мають на неї право, повідомлено про відкриття та діяльність в м. Хмільник Бюро правової допомоги, детально презентовано правові послуги, які надає Хмільницьке бюро правової допомоги: правові консультації та роз'яснення, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, безоплатні послуги адвокатів зі складення процесуальних документів та представництва інтересів громадян в судах, поширення інформації про права і свободи громадян, способи їх реалізації та захисту. 
Забезпечено роботу мобільного пункту консультування  в приміщенні Уланівської амбулаторії ЗПСМ.
            За юридичними консультаціями звернулось 3  громадянина , яким було надано  6   вичерпних  відповідей на їхні запинання.  Громадяни звертались з наступними питаннями:
- Оформлення спадщини спадкоємцями першої лінії спорідненості;
- Оформлення права власності на будинок в сільській місцевості;
- Порядок оформлення на пільгову пенсію;
- Підтвердження трудового стажу;
- Попередження орендаря про розірвання договору оренди земельної частки ( паю);
- Укладення договору оренди земельної частки (паю) з новим орендарем.
            По завершенню консультування, усім присутнім було надано методичні рекомендації з контактами бюро.
Проведено вуличне інформування для жителів Уланівської територіальної громади.
  Громадянам було надано інформацію про безоплатну правову допомогу, порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, інформували про останні зміни внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.  Надано інформацію про ефективність використання електронних сервісів Міністерства юстиції України.
           Метою даного інформування було підвищення обізнаності   громадян та можливість у разі   порушення прав безоплатно  їх захистити звернувшись до Хмільницького бюро правової допомоги за адресою: м. Хмільник, вул. Літописна,11.
Всі учасники вуличного інформування отримали буклети на правову тематику з контактами Козятинського МЦ та бюро. 
Забезпечено роботу мобільного пункту консультування в Уланівській сільській бібліотеці.
За юридичною допомогою звернулось 7 громадян, яким було надано 8 консультацій. Громадяни звертались з наступних питань : 
- Безкоштовне отримання земельної ділянки під ведення ОСГ;
- Оформлення спадщини після смерті батька;
- Пільги для багатодітної родини; 
- Порядок розподілу відпусток у літній період;
- Додаткова щорічна відпустка жінці , що   виховує двох дітей до 15 річного віку та ін.
По завершенню консультування, усім присутнім було надано  рекламну продукцію з контактами бюро, буклети на тему : «Бюро правової допомоги: Ваш юридичний провідник».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 872