Хмільницьке бюро правової допомоги

У третій декаді серпня   працівниками відділу "Хмільницьке бюро правової допомоги" Ганною Мариніч та Інною Шереметою  проведено виїзний прийом громадян в Голодьківській сільській раді.

   За юридичною допомогою звернулось 5 громадян, яким було надано 8 консультацій. Громадяни звертались з наступних питань : 
- Порядок здійснення перерахунку пенсії;
- Нарахування субсидії на літній період;
- Відповідальність юридичної особи за забруднення навколишнього середовища;
- Поновлення пропущених строків вступу у спадщину;
- Встановлення права власності на будинок в судовому порядку та ін.
По завершенню консультування, усім присутнім було надано  рекламну продукцію з контактами бюро, буклети на тему : «Бюро правової допомоги: Ваш юридичний провідник».
Проведено тренінг для працівників Голодьківської сільської ради на тему: «Організація органами місцевого самоврядування надання безоплатної первинної правової допомоги».  
Під час проведення тренінгу  учасники брали активну участь в обговоренні  проблемних питань організації органами місцевого самоврядування надання безоплатної первинної правової допомоги  . 
    У формі діалогу обговорили та виразили своє розуміння основних положень Закону України «Про безоплатну  правову допомогу».
Додатково на базі Голодьківської сільської ради проведено інформування жителів с. Голодьки на тему: «Безоплатна правова допомога». 
        В ході виступу учасників поінформовано про систему БПД, перелічено категорії громадян, які мають на неї право, повідомлено про   діяльність в м. Хмільник Бюро правової допомоги, детально презентовано правові послуги, які надає Хмільницьке бюро правової допомоги: правові консультації та роз'яснення, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, безоплатні послуги адвокатів зі складення процесуальних документів та представництва інтересів громадян в судах, поширення інформації про права і свободи громадян, способи їх реалізації та захисту. 
 
 
 
Переглядів: 701