Cпільне виїзне засідання

5-6 жовтня в Хмельницькій області відбулося спільне виїзне засідання керівників органів місцевого самоврядування Вінницької та Хмельницької областей «Добровільне об’єднання територіальних громад: реалії, проблеми, перспективи». Учасником засідання від Хмільницького району була голова районної ради З.Г.Бонсевич.

Розпочалась робота форуму із вітальних слів голови Хмельницької обласної ради Загороднього М.В. та голови Вінницької обласної ради Олійника А.Д.

У роботі засідання також взяли участь директор Хмельницького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Яцковський С.В. та директор Вінницького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Левченко О.В.

Було розглянуто цілий ряд актуальних питань, зокрема: управління освітою в умовах децентралізації, особливості підготовки та підвищення кваліфікації управлінських кадрів, про стан та особливості процесів добровільного об’єднання територіальних громад та інші.

Велике зацікавлення викликав у гостей візит до Дунаєвецької селищної, Дунаєвецької міської та Гуменецької ОТГ, де вони мали змогу ознайомитись з інфраструктурою та роботою об’єднаних територіальних громад.

Крім того, представники делегації від Вінниччини відвідали Кам’янець-Подільську міську раду, де ознайомились із розвитком туристичної інфраструктури та наданням туристичних послуг міста.

На завершення свого перебування у Хмельницькій області делегація керівників органів місцевого самоврядування Вінницької області побувала у історико-архітектурному заповіднику «Кам’янець».

 

Переглядів: 730