Засідання круглого столу

1 листопада 2017 року в залі засідань управління агропромислового розвитку Хмільницької райдержадміністрації відбулося засідання круглого столу по обговоренню Закону України «Про освіту».

Участь у роботі взяли заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук, заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Микола Чикотун, юрист обкому профспілки працівників освіти і науки Ольга Кутик, директори закладів загальної середньої та позашкільної освіти району.
 
Відкрив засідання заступник голови райдержадміністрації Микола Чикотун.
 
Юрист обкому профспілки працівників освіти і науки Ольга Кутик розповіла про передбачені основні зміни в галузі освіти відповідно до Закону України «Про освіту».
 
Як зазначила Ольга Кутик, Закон про освіту насамперед стосується структури освітніх закладів. Місцевим органам влади важливо проаналізувати існуючу мережу навчальних закладів і продумати, як її змінити у відповідності до нового Закону. Заклади, які є, вони функціонують, але, в яких учнів менше 25 чоловік, діяти не можуть. Також потрібно привести у відповідності до Закону установчі документи навчальних закладів. 
 
Відповідно до Закону, кошти, які надійшли впродовж року на рахунок навчального закладу, гранти, спонсорська допомога, тощо, і які на кінець року невикористані, залишаються на рахунку навчального закладу. 
 
"Однозначно на часі реорганізація, ліквідація, перепрофілювання закладів освіти. Разом з тим усі зміни погоджуються з профспілкою- сказала Ольга Кутик, -важливо зберегти галузь, заклади, працівників освіти та впровадити Закон якомога безболісніше для людей".
 
Під час обговорення  підняті нагальні питання впровадження Закону України «Про освіту», щодо автономії закладів освіти, забезпечення якості освіти в навчальних закладах,  перспективи сільської школи в системі забезпечення якості освіти та інші.
 
"Районна влади буде вживати всіх зусиль, щоб школи району працювали, щоб педагогічні колективи працювали. Заплановано розробити положення про стимулювання вчителів, які виховали учасників і переможців олімпіад різних рівнів, викладачів іноземної мови", - сказав заступник голови райдержадміністрації Микола Чикотун.
 
"Важливо реалізувати прийнятий Закон якомога краще для кожного навчального закладу. Тож усім потрібно плідно попрацювати задля отримання найкращого результату",- зазначив заступник голови районної ради Анатолій Войцещук.
 
Начальник відділу освіти райдержадміністрації Андрій Жук ознайомив присутніх зі  змістом наказу по відділу освіти «Про впровадження положень Закону України «Про освіту» щодо відкритості діяльності закладів освіти».
 
 
 
Переглядів: 765