Міжнародний день пам‘яті Чорнобиля


Трагедія 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС в одну мить стала чорною сторінкою в історії України, перетворивши мальовничі землі в огороджену колючим дротом територію смертельної небезпеки. Світ ще не знав такого масштабного та тривалого за наслідками техногенно-екологічного лиха.

Навіть сьогодні жодна статистика не скаже, скільки людських доль покалічено чорнобильським смерчем. Відлуння Чорнобильських дзвонів буде чути ще не одне покоління.
Чорнобиль - це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок для всього людства. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа в історії людства. ООН встановила 26 квітня Міжнародним днем пам`яті жертв радіаційних аварій і катастроф.
Ми з глибокою пошаною схиляємо голови перед ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, які, ставши на шляху сліпої ядерної стихії, захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки.
 
Сьогодні наш святий обов'язок – пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв-чорнобильців, надавати дієву допомогу усім, хто з честю прийняв суворий виклик чорнобильського лиха.
Дорогі ліквідатори, від усього серця бажаю Вам доброго здоров'я, міцності духу, сімейного благополуччя, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні, миру та спокою.
 
З повагою,
голова районної ради                          З.Г.Бонсевич
 
Переглядів: 760