Живий вогонь

23-24 червня у м. Хмільнику проходив етнофестиваль «Живий вогонь». Фестиваль звичаєвої культури відбувається на Вінниччині, загалом, вдесяте, а на Хмільниччині – втретє поспіль.

Засновником і організатором «Живого вогню» є Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна на чолі з його отаманом Володимиром Воловодюком.
На фестиваль з’їхались козацькі організації із Запоріжжя, Кам’янця-Подільського, Нікополя, Черкас, Вінниці. 
На великій сцені фестивалю виступали українські рок-гурти, а на народній – учасники художньої самодіяльності з різних куточків Вінницької області.
Крім того, на тематичних галявинах можна було ознайомитись з різноманітними витворами народного мистецтва, придбати сувеніри на пам’ять.
Хмільницький район був представлений світлицями, що їх підготували територіальні громади Хмільниччини, а саме: Вишеньківська, Мар’янівська, Соколівська, Лелітська, Куманівецька, Лозівська, Сулківська, Скаржинецька та Жданівська об’єднана територіальна громада.
На свято завітали: перший заступник голові Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр Крученюк, заступник голови Вінницької обласної ради Михайло Кременюк, директор департаменту фінансів Вінницької облдержадміністрації Микола Копачевський, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич, Хмільницький міський голова Сергій Редчик.
Керівники області та району привітали учасників фестивалю. Зокрема, голова районної ради Зоя Бонсевич висловила впевненість у тому, що етнофестиваль сприятиме патріотичному вихованню дітей та молоді,  розвитку народного мистецтва через призму історично-культурних здобутків українського народу. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 793