Круглий стіл

З метою напрацювання пропозицій щодо організації та проведення громадських робіт  у 2019році, спрямованих на залучення до тимчасової зайнятості безробітних  10 січня 2019 року в Хмільницькій міськрайонній філії Вінницького обласного центру зайнятості відбулось засідання круглого столу на тему «Вирішення проблем зайнятості шляхом проведення громадських робіт та робіт тимчасового характеру»

    На захід були запрошені сільські голови місцевих територіальних громад Хмільницького району. 
    Відкрив зустріч директор Хмільницької міськрайонної філії Вінницького обласного центру зайнятості – Сергій Каленіченко, який наголосив, що співпраця місцевих  територіальних  громад та служби зайнятості з питання організації та проведення оплачуваних громадських робіт це шлях до вирішення питання тимчасової зайнятості та стимулювання до праці та матеріальної підтримки безробітних. Разом з тим громадські роботи є видом суспільно корисних оплачуваних робіт в інтересах територіальної громади.
   Начальник відділу взаємодії з роботодавцями – Ганна Городівська, підвела підсумки співпраці місцевих територіальних громад з Хмільницькою міськрайонною філією  з організацію та проведення громадських робіт в 2018році. Ознайомила присутніх з порядком організації та проведення громадських робіт   та робіт тимчасового характеру та їх фінансування із залученням зареєстрованих безробітних.
    Акцентували  увагу на соціальні потреби громад стосовно надання підтримки  та допомоги учасникам  АТО, сім’ям  поранених та загиблих  учасників АТО, особам з інвалідністю, робіт на об’єктах соціальної сфери.
     Під час заходу виступив  сільський голова Рибчинецької сільської ради  Володимир Устименко, який поділився напрацюваннями з організації громадських робіт в своїй територіальній громаді  .
  Сільські голови піднімали болючі питання благоустрою в територіальних громадах та обговорювали проблеми організації громадських робіт із залученням безробітних.
 Шляхом відкритого діалогу з учасниками засідання було визначено основні напрями спільної діяльності по питанню організації та проведенню оплачуваних  громадських робіт та робіт тимчасового характеру  в 2019році.
 
 
 
 
Переглядів: 847