Обговорення перспективного плану розвитку

17 січня 2019 року відбулися розширені засідання виконкомів Мар’янівської і Лип’ятинської сільських рад Хмільницького району, на яких було обговорено перспективні плани розвитку територіальних громад на 2019 – 2021 роки.

       Участь у зустрічах взяли перший заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Павло Горбатюк, заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Микола Чикотун, заступник керівника апарату Хмільницької райдержадміністрації Олена Грицишина, начальник відділу організаційної роботи, внутрішньої політики та зв’язків із ЗМІ райдержадміністрації Володимир Горобець,  члени виконкомів, активні жителі громади.
 
       Як зазначила Мар’янівський сільський голова Аделя Благовісна  у  2017-2018 роках головні зусилля були спрямовані на забезпечення ефективного благоустрою населених пунктів територіальної громади та проведення культурно – освітніх  заходів, а також інші головні заходи задля покращення життєдіяльності громади та життя людей.  
 
   Завдяки участі в обласних та районних конкурсах вирішено чимало вагомих питань. Так, в районному конкурсі територіальних громад переміг проект «Капітальний ремонт огорожі та впорядкування кладовища в  с.Лісогірка, Хмільницького району, Вінницької області». Завдяки перемозі
 
в конкурсі  проектів районної бібліотеки для дорослих «Інтернет без меж: спілкуємося, об′єднуємося заради збереження історико-культурної спадщини та духовності» сільська бібліотека отримала принтер та ноутбук.
 
Також були перемоги в районному конкурсі розвитку територіальних громад з проектами  «Сучасні інформаційні технології – нове дихання села», завдяки чому школа отримала 6 ноутбуків, меблі та «Світле село – безпека громади».  Завдяки обласному конкурсу було облаштовано стадіон.
 
       Обговорено та визначено завдання  на 2019-2021 роки, а саме:
 
облаштувати  вуличне освітлення по вулиці Центральній в селі Мар’янівка;
провести благоустрій пам’ятників в селі Мар’янівка та Володимирівка;
провести  ремонт доріг;
провести капітальний ремонт Будинку культури в селі Мар’янівка;
формування зон відпочинку в туристичну галузь;
зробити водогін в селі Володимирівка.
 
      За словами Лип’ятинського сільського голови Петра Іщука, всіх мешканців громади об'єднує одна мета: зробити  свою територіальну громаду кращою. Тож саме на це було направлено спільні дії виконкому сільської ради та жителів громади.
 
      З 2015 по 2018 роки було проведено капітальний ремонт сільського клубу в с. Чеснівка,  проведено заміну вікон  у Лип’ятинському сільському клубі, в ДНЗ с. Лип’ятин  закуплено іграшки, холодильник, проведено поточний ремонт комунальних доріг в населених пунктах селах Лип’ятин та Морозівка,  проведено благоустрій пам’ятників,  проведено поточний ремонт Лип’ятинського сільського клубу, у Лип’ятинській сільській бібліотеці проведено поточний ремонт , придбано стільці, комп’ютер, а у  Морозівську  сільську бібліотеку придбано стільці , столи на загальну суму, проведено капітальний ремонт сільського клубу в с. Морозівка , в Лип’ятинському ДНЗ «Жайворонок» проведено заміну вікон і дверей на сучасні енергозберігаючі з утепленням віконних відкосів.
 
       За рахунокучасті в першому районному конкурсіпроектів розвитку територіальних громад проекту «Подаруймо дітям казку» встановлено ігровий майданчик.Також виготовлено проектно – кошторисну документаціюна реалізацію проекту «Реконструкціячастини приміщеньшколи під спортивну залу по вулиці Шевченка ,12 в с. Морозівка , Хмільницького району Вінницької області », придбано музичну апаратуру та оргтехніку в Морозіський сільський клуб, вДНЗ с. Лип’ятин придбано інвентар.
 
      За  кошти державного бюджету  придбано комп’ютерну техніку   в Лип’ятинський  ДНЗ.   Результатом участі  у другому  районному  конкурсі проектів розвитку територіальних громад проекту  «Якісна вода  – запорука здоров’я»  стало  будівництво сільського  водогону. Наразі придбано  електротовари  для вуличного освітлення в с. Чеснівка ;
 
проведено поточний ремонт сільського клубу в с. Чеснівка на суму 2007 грн.
 
           Основними завданнями до перспективного плану розвитку Лип’ятинської територіальної громади на період 2019 – 2021 роки визначено:
 
- виготовити  ПКД на реконструкцію та благоустрій водного об’єкта  ( ставок в с. Морозівка ) ;
 
- провести реконструкцію частини  приміщення колишньої школи  під спортивний та обрядовий зал;
 
- встановлення ігрового майданчика в с. Морозівка ;
 
- встановити вуличне освітлення в с. Чеснівка ;
 
- налагодити систематичний вивіз сміття із населених пунктів ;
 
- замовити ПКД на проведення вуличного водогону в с. Чеснівка ;
 
- завершити встановлення вуличного освітлення в селах Лип’ятин та Морозівка.  
 
- провести поточний ремонт будинку культури в с. Лип’ятин ;
 
- завершити поточний ремонт сільського клубу в с.Чеснівка ;
 
- завершити огородження кладовищ в с. Лип’ятин  ;
 
- провести огородження кладовища в селах  Чеснівка, Морозівка;
 
Важливо, що поліпшення благоустрою громади  залежить від кожної людини.  Тільки разом,  об’єднавши зусилля  влади , бізнесу  та громади,  можливо вирішити важливі питання життєдіяльності  територіальної громади.
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 804