Обговорення перспективного плану розвитку

24 січня 2019 року на спільному засіданні колегії районної державної адміністрації та координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради, за участю членів Хмільницької районної Ради регіонального розвитку, членів колегії, сільських голів, представників громадськості  було обговорено перспективний план розвитку територій на 2019-2021 роки в Хмільницькому районі.

Голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич проінформував про проведену роботу за 2015-2018 роки та основні завдання до перспективного плану розвитку територій на 2019-2021 роки.  
 
Головною метою перспективного плану розвитку району на 2019-2021 роки є продовження позитивних тенденцій розвитку району для покращення рівня життя і добробуту населення шляхом забезпечення економічного зростання, складовими якого є збільшення обсягів інвестицій та поступової зміни їх структури за рахунок першочергового спрямування коштів на оновлення основних виробничих фондів, забезпечення енергозбереження, впровадження нових екологічно безпечних технологій виробництва, створення нових робочих місць та формування якісно нової інфраструктури.
 
Пріоритетним напрямком економічного розвитку району є подальше формування його позитивного інвестиційного іміджу та максимальне сприяння реалізації інвестиційних проектів в галузях економіки:
 
Філією ««Жданівський цукровий завод» ТОВ «Цукорагропром» заплановано реалізацію інвестиційного проекту «Будівництво жомосушильного комплексу жомогрануляційного відділення та складу зберігання гранульованого жому», вартість проекту 144,7 млн.грн.
 
   Завершення робіт з реалізації інвестиційних проектів АПНВП «Візит» с. Томашпіль:  ВП с. Уланів - «Реконструкція  МТФ з добудовою молочного блоку»;  ВП с. Соколова – «Реконструкція свинокомплексу».
 
   Першочерговим завданням у соціальній політиці є збереження рівня доходів населення шляхом недопущення заборгованості із заробітної плати на економічно-активних підприємствах та створення умов для  зростання  середньомісячної заробітної плати до 8760 грн. (+18,4%).   
 
    У 2019-2021 роках в галузі житлово-комунального господарства та інфраструктури заплановано  продовження робіт з благоустрою населених пунктів,а саме  будівництво водогонів в селах  Ступник, В.Митник, Томашпіль, В.Остріжок, М.Остріжок, Б.Рукав.
 
    Пріоритетом завданням в галузі охорони здоров’я є покращення  умов  надання  медичних  послуг  та  поліпшення матеріально-технічної бази  лікувально-профілактичних  закладів  району. Для реалізації намічених заходів планується:
 
   перехід в електронний формат медичних карток, рецептів на «Доступні   ліки», направлень до спеціалістів та лікарняні листки.
 
  проведення капітального ремонту лабораторії та котельні з заміною котлів Хмільницького центру ПМСД, амбулаторії ЗПСМ с. Ш.Гребля;
  проведення капітального ремонту відділення екстреної невідкладної медичної допомоги Хмільницької ЦРЛ;
  проведення реконструкції відділення реанімації та інтенсивної терапії та фасаду із заміною віконних та дверних блоків хірургічного корпусу Хмільницької ЦРЛ.
 
  Основним завданням галузі освіти району є створення умов для максимального задоволення суспільних потреб у якісних освітніх послугах, приведення до вимог сучасності та потреб територіальних громад мережі дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних закладів за рахунок   оптимізації  мережі закладів освіти району та -   створення освітнього середовища для роботи в Новій українській школі для майбутніх 1-х класів; закінчити капітальний ремонт (санація) ЗШ І-ІІІ ст. с. Уланів; за рахунок залучення коштів Державного Фонду регіонального розвитку планується розпочати капітальний ремонт (санація) будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Сальниця; проведення капітального ремонту даху НВК ЗШ І-ІІ ст.-ДНЗ с. Воронівці й центру дитячої та юнацької творчості с. Уланів; проведення капітального ремонту котелень з встановленням резервного джерела теплопостачання в школах сіл В.Митник, Маркуші, Вишенька, будівель ЗШ І-ІІІ ст. с. В. Митник, с. Ш.Гребля, с. Березна;   завершення капітального ремонту частини приміщень молодших класів НВК ЗШ І-ІІ ст.-ДНЗ с.Тараски та НВК ЗШ І-ІІІ ст. с.Порик та с.Сьомаки; утеплення приміщень ЗШ І-ІІст. та закладу дошкільної освіти в с.Голодьки.
 
Пріоритетними завданнями в галузі спорту на 2019 рік є: придбання штучного покриття для багатофункціонального спортивного майданчика на базі Уланівської ЗОШ І-ІІІ ст. і тренажерного обладнання для спортивного клубу «Богатир» с.Сальниця; завершення капітального ремонту спортивних зал в НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. –ДНЗ» сіл Тараски, Лозова та ЗШ І-ІІ ст. с.Куманівці; проведення реконструкції частини приміщення школи під спортивну залу в с. Морозівка.
 
Стратегічною метою сфери культури є: інтенсивний розвиток та актуалізація документно – інформаційних ресурсів бібліотек на традиційних та електронних носіях і забезпечення доступу до них; розвиток туристично-рекреаційної сфери, охорона, збереження і популяризація пам’яток культурної спадщини та сприяння розвитку центрів культури й відпочинку на селі; проведення капітального ремонту внутрішньобудинкових мереж теплопостачання районного Будинку культури,  проведення  капітального ремонту приміщення сільського Будинку культури с.Широка Гребля за рахунок коштів ДФРР, проведення капітального ремонту приміщення клубів сіл Рибчинці, Вишенька, Тараски, Марянівка, Х.Кривошиїнські та бібліотеки-музею с.Уланів; проведення капітального ремонту покрівлі Будинку культури в  с. Великий Митник; завершення капітального ремонту клубу с.Пустовійти.
 
План перспективного розвитку територій Хмільницького району на 2019-2021 роки був одноголосно підтриманий.
 
 
Переглядів: 841