Загальні збори громадян в Сулківці та в Терешполі

4 березня 2019 року в Сулківці та в Терешполі Хмільницького району відбулися загальні збори громадян. 

Участь у зустрічах з людьми взяли голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук, представники управлння соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації, Хмільницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області.
На початку зустрічі присутніми було переглянуто фільм «Вінниччина 2018: є що сказати».
 
Сулківський сільський голова Юрій Ковальський, Терешпільський сільський голова Олександр Радзішевський розповіли про зроблену роботу у 2018 році та плани на 2019 рік.
 
Головний спеціаліст - соціальний інспектор управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністарції Інна Копиця проінформувала присутніх про монетизацію субсидій у 2019 році. Так,  вже з березня 2019 року всі, кому призначено субсидію з жовтня місяця 2018 року, отримають готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку. Субсидія не пенсіонерам буде перерахована грошовим переказом через  Ощадбанк на відповідні рахунки, а пенсіонери отримають ці кошти  одночасно з пенсією.
 
Начальник Хмільницького відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Хмільницького об’єднаного управління пенсійного Фонду України Вінницької області Надія Шмаль  проінформувала про зміни в перерахунку пенсій.
 
З 1 березня 2019 року відбудеться автоматична індексація пенсій для осіб, яким призначена пенсія на загальних умовах. Індексація відбуватиметься за новою формулою: з урахуванням інфляції та зростання середньої заробітної плати (це друге після жовтня 2017 року осучаснення пенсій).
 
Голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич і заступник голови районної ради Анатолій Войцещук звернулися до присутніх і розповіли про соціально-економічний розвиток Хмільницького району, досягнуті успіхи та плани на 2019 рік. 
 
Сільськими головами було підбито підсумки зустрічі.
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 859