Загальні збори громадян в Рибчинцях

5 березня 2019 року в Рибчинцях Хмільницького району відбулися загальні збори громадян. 

Участь у зустрічі взяли заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук, перший заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Павло Горбатюк, представники управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації, Хмільницького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області, жителі громади.
На початку зустрічі присутніми було переглянуто фільм «Вінниччина 2018: є що сказати».
 
Рибчинецький сільський голова Володимир Устименко прінформував про зроблену роботу у 2018 році та плани на 2019 рік.
Головний спеціаліст управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністарції Валентина Веремій проінформувала присутніх про монетизацію субсидій у 2019 році.
Вже з 12 березня 2019 року всі, кому призначено субсидію з жовтня місяця 2018 року, отримають готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку. Субсидія не пенсіонерам буде перерахована грошовим переказом через  Ощадбанк на відповідні рахунки, а пенсіонери отримають ці кошти  одночасно з пенсією.
 
Заступник начальника Хмільницького об’єднаного управління пенсійного Фонду України Вінницької області Таїсія Михальнюк проінформувала про зміни в перерахунку пенсій.
 З 1 березня 2019 року відбудеться автоматична індексація пенсій для осіб, яким призначена пенсія на загальних умовах. Індексація відбуватиметься за новою формулою: з урахуванням інфляції та зростання середньої заробітної плати (це друге після жовтня 2017 року осучаснення пенсій).
Перший заступник голови райдержадміністрації Павло Горбатюк і заступник голови районної ради Анатолій Войцещук звернулися до присутніх і розповіли про соціально-економічний розвиток Хмільницького району, досягнуті успіхи та плани на 2019 рік. 
Сільським головою було підбито підсумки зустрічі.
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 984