Хмільницьке бюро правової допомоги інформує

18  вересня  працівниками Хмільницького бюро правової допомоги Ганною Мариніч та Олександром Шмалем, з метою проведення право освітніх заходів, здійснено виїзд на територію Уланівської сільської ради.

Протягом дня проведено ряд заходів, а саме:  забезпечено роботу мобільного пункту консультування громадян Уланівської територіальної громади. За традицією консультування громадян проходило  в приміщенні Уланівської сільської бібліотеки.  За юридичною допомогою звернулось 4 громадян, яким було надано 5 консультацій. Громадяни звертались з земельних, спадкових, сімейних та інших питань. По завершенню консультування, усім присутнім було надано  рекламну продукцію з контактами бюро .

Для відвідувачів бібліотеки проведено лекцію на тему: «Відповідальним батькам – урядова підтримка». Під час лекції присутніх ознайомлено з трьома блоками питань, що стосувалися права дитини на аліменти, податкової знижки  на розвиток дитини (сума, яка повертається державою зі сплаченого батьками податку на доходи),  відшкодування витрат на няню для дитини до трьох років.
         Проведено  робочу зустріч з секретарем  Уланівської сільської ради Ларисою Задорожнюк щодо доступу жителів територіальної громади до системи безоплатної правової допомоги, а саме: забезпечення роботи дистанційного пункту консультування громадян на базі Уланівської сільської бібліотеки. 
         Також   в приміщенні  сільської ради проведено семінар на тему: «Реагування на випадки вчинення домашнього насильства» участь в якому взяли працівники сільської ради. Зокрема, було обговорено   чотири спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству: терміновий заборонний припис стосовно кривдника, обмежувальний припис стосовно кривдника, взяття кривдника на профілактичний облік, проведення з ним профілактичної роботи та направлення кривдника на проходження програми для кривдників.  
         Проведено інформування працівників  Калинівського ЦПЗ № 2 ВПЗ с. Уланів відділення зв’язку. Працівникам   надавалась інформація про те, що таке безоплатна правова допомога, порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, інформували про останні зміни внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. 
Забезпечено роботу мобільного пункту консультування для відвідувачів Калинівського ЦПЗ № 2 ВПЗ с. Уланів відділення зв’язку.  За юридичними консультаціями звернулось 6  громадян, яким було надано  9  вичерпних  відповідей на їхні запинання. 
  
Начальник Хмільницького бюро                                                    Ганна Мариніч
правової допомоги 
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
 
Переглядів: 785