Хмільницьке бюро правової допомоги інформує

На запрошення адміністрації НВК ЗШ І-ІІІ ст. с. Уланів  працівники Хмільницького бюро правової допомоги, для учнів школи, провели ряд заходів, що мали на меті поглибити правові знання учнів.

Учні 11 класу дізнавалися про види звернень громадян (усні та письмові), основні вимоги до написання звернень, строки у які направляється відповідь на письмове звернення. 
Для учнів 9-10 класів підготовлено та проведено лекцію на тему : «Правова допомога», діти дізналися про систему безоплатної правової допомоги, порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, категорії громадян, що мають право на отримання безкоштовної вторинної правової допомоги. 
За власної ініціативи, учні написали анонімні запитання правового характеру на які отримали відповіді. Серед питань, що цікавили дітей були наступні: чи повинен батько сплачувати аліменти, якщо він проживає окремо? Чи передається спадок дітям, якщо їм немає 18 років? Чи законно зламувати сторінки в соціальних мережах? Що буде , якщо в школі вживати нецензурні слова ? Чи можна змінити прізвище, якщо воно не подобається? Чи можна подати до суду на вчителя за неправильне оцінювання? Що робити, якщо учень зриває уроки і не дає засвоїти предмет? 
Учні 8 класів дізнавалися про булінг в учнівському середовищі.
Під час проведення  заходу учні дізналися  про саме поняття булінгу,   його основні ознаки, види булінгу, про небезпеку висвітлення особистих фото в соціальних мережах, відповідальність за вчинення булінгу, суми штрафів.
По завершенню заходів учасники отримали   буклети системи безоплатної правової допомоги.
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 805