День Соборності України


Шановні жителі району! Дорогі земляки!
Прийміть найщиріші вітання з великим державним святом – Днем Соборності України!

Проголошений 22 січня 1919 року Акт злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки був знаковим кроком на шляху становлення України як незалежної і соборної держави. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності.
Саме того зимового дня було ухвалено рішення про об'єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу. "Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка" – саме ці слова стали ключовими в Універсалі Директорії Української Народної Республіки.
Проте, суть задекларованої ще у минулому столітті єдності український народ відчув лише нині, у час буремних випробувань. 
Порушення цілісності кордонів України та недоторканості її території, спричинені анексією Криму та фактичною окупацією частини Донецької й Луганської областей, значно посилюють вагу відзначення цього Дня,
Адже це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, що ми дійсно соборна держава, народ якої у єдиному пориві здатен змінити свою долю і відстояти свою незалежність. 
Тому сьогодні, як ніколи, ми маємо бути єдиними. Саме так ми подолаємо всі кризи та зробимо Україну сильною та заможною. "В єдності сила народу. Боже, нам єдність подай!", ці слова з нашого духовного Гімну завжди є актуальним закликом до консолідації.
Тож будьмо мудрими і розсудливими, виваженими в думках і вчинках.
Щиро зичу вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!
 
Ще раз зі святом усіх вас!
 
 
Голова районної ради                               Зоя Бонсевич
 
Переглядів: 830