День вшанування учасників бойових дій

Шановні жителі Хмільницького району!
Згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 року, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 

Війна в Афганістані тривала з  25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року. Більше 160 тисяч українців пройшли через афганське пекло. Біль втрати прийшла в тисячі українських сімей. Матері не дочекались синів, дружини – чоловіків, діти – батьків.
Події, пов'язані майже з 10- річним перебуванням Обмеженого контингенту радянських військ на території Афганістану, є однією з найбільш трагічних, та, разом з тим, героїчних сторінок у новітній історії. Тепер цю війну називають «помилкою радянського уряду», але, незважаючи ні на що, тисячі солдат, які служили в Афганістані, з почуттям високої відповідальності та з честю  виконували свій військовий обов'язок, залишаючись вірними військовій присязі, забезпечуючи спокій мирних жителів у далекій чужій країні.     
Сьогодні ветерани війни в Афганістані захищають Батьківщину від російського агресора, передаючи свій безцінний бойовий досвід молодим побратимам.    
 Подвиги учасників бойових дій різних поколінь – це та велична правда історії, це взірець справжнього, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.
Низький уклін Вам за це, дорогі наші воїни.
Від імені депутатського корпусу районної ради та від себе особисто щиро вітаю всіх з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
        Від усієї душі бажаю Вам і Вашим родинам добра, миру, достатку і довгих років життя!
Щастя Вам, здоров’я, успіхів у втіленні всього задуманого! 
 
З повагою
Голова районної ради                         Зоя Бонсевич
Переглядів: 721