Щодо виконання постанови КМУ №211

Районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 5 квітня 2020 року №23, керуючись  протоколом позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 31 березня 2020 року №14, за результатами доповіді про захист від гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 осіб, які належать до групи ризику, а саме осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають у закладах соціальної сфери Хмільницького району вирішено:

Уланівському сільському голові (Голубенку С.І.), директору територіального центру соціального обслуговування Хмільницького району Вінницької області (Міськовій Н.П.) організувати:

1.1. Роботу відділення у режим максимальної ізоляції.

1.2. Умови постійного перебування працівників, які забезпечують догляд за особами з інвалідністю та особами похилого віку на території відділення на період ізоляції.

1.3. Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед працівників щодо їх особистої відповідальності за дотримання умов самоізоляції в позаробочий час, шляхом підписання інформованої згоди особи на проведення протиепідемічних та /або профілактичних заходів, затвердженої постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.03.2020 р. №2.

1.4. Заходи щодо забезпечення відділення запасами продуктів харчування на період карантину.

1.5. Розглянути питання щодо здійснення матеріального заохочення (у розмірі до 200% посадового окладу) персоналу відділення стаціонарного догляду територіального центру соціального обслуговування Хмільницького району Вінницької області, відповідно до вимог про додаткові заходи щодо виконання постанови КМУ №211 та захист від коноравірусної інфекції осіб похилого віку та осіб з інвалідністю району.

Також, за результатами доповіді про додаткові заходи щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211, керуючись  протоколом позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 04 квітня 2020 року №17, комісійно вирішено: 

1. Головам сільських рад, голові Жданівської ОТГ (Ядвіжиній С.З) забезпечити:

1.1. Проведення дезінфекційних заходів у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах.

1.2. ВСП Хмільницький МРВЛД ДУ «ВОЛЦ  МОЗ України» (Бойко В.М.) інформаційно – методичний супровід зазначених дезінфекційних заходів.

 2. Начальнику управління соціального захисту населення райдержадміністрації (Шеметі О.П.), сільським головам вжити заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції та організувати належний соціальний супровід.

 Нагадаємо, Уряд на позачерговому засіданні 2 квітня ухвалив нову редакцію постанови №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з доопрацюванням.

         Згідно з прийнятими змінами, на всій території України до кінця карантину діятиме заборона на:

з 6 квітня перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора;
з 6 квітня переміщення групою осіб більше ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років  батьками, усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, іншими особами відповідно до закону або повнолітніми родичами дитини);
перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини);
відвідування закладів освіти її здобувачами;
відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності);
відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу тощо.

Протокол районної комісії з питань ТЕБ та НС 

http://rda-hm.gov.ua

Переглядів: 630