Правила перебування у природних екосистемах

З огляду на кількість пожеж на відкритих територіях та в екосистемах, яких з початку року налічується вже більше 30 тисяч випадків, рятувальники почали активно патрулювати лісові масиви.

Також Службою порятунку здійснюється інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення щодо причин та наслідків пожеж, які щороку знищують сотні гектарів зеленої території України.
 
Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!
 
Перш за все, не варто розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці!
 
Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!
 
Рятувальники закликають громадян пам'ятати, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин!
 
Для здійснення контролю за дотриманням лісокористувачами, громадянами та підприємствами вимог пожежної безпеки,  рятувальники патрулюють найбільш пожежонебезпечні лісові масиви, зокрема, здійснюються контрольні патрулювання лісових зон. Такі заходи триватимуть упродовж усього пожежонебезпечного періоду.
 
Рятувальники  разом із лісниками та поліцейськими також проводять рейдові перевірки у лісових масивах та найбільш відвідуваних місцях відпочинку. Вони патрулюють парки, водойми, рекреаційні зони та ліси, аби запобігти хвилі масштабних пожеж в екосистемах. Громадянам нагадують правила пожежної безпеки під час відвідування лісових масивів та під час господарювання на власних присадибних ділянках, зокрема, на небезпеці спалювання сміття та рослинних залишків.
 
Така робота проводиться навіть під час обмежувальних карантинних заходів, адже пожежонебезпечний період в Україні набирає обертів і створює передумови для збільшення кількості загорянь в екосистемах.
 
Джерело: https://vinrada.gov.ua
Переглядів: 783