Другий етап виходу з карантину

З 22 травня в Україні стартує другий етап виходу з карантину. Обмежувальні заходи будуть скасовуватися за принципом адаптивності  (тобто у кожному регіоні окремо), в залежності від ситуації на місці. Це дозволить тримати ситуацію з розповсюдженням вірусу під контролем. Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу.

– В Україні розроблений дуже чіткий механізм виходу з карантину, з конкретними показниками щодо пом’якшень карантину. З 22 травня – другий етап: відновлюється робота громадського, приміського та внутрішньообласного транспорту, також дозволяється проведення релігійних закладів, але за умови – 1 людина на 10 кв. м. Окрім того, відновлюється робота готелів, але без функціонування ресторанів, – наголосив Максим Степанов.
 
За словами Міністра охорони здоров’я, з 25 травня Уряд дозволить відновити роботу метрополітенів, але за умови використання масок та респіраторів. Також планується відкрити дитячі садки.
 
– Наступний етап – з 1 червня. Тоді буде відновлена робота фітнес-центрів, міжобласні перевезення, а з 10 червня – буде дозволена робота кафе та ресторанів, – резюмував Міністр Максим Степанов.
 
Окрім того, Кабінет Міністрів України 20 травня опублікував постанову № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».
Документом передбачається встановлення з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 з 22 травня до 22 червня карантину, «продовживши на всій території України дію карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211».
 
Згідно з постановою у регіонах, в яких встановлено карантин, застосовуються визначені протиепідемічні заходи, а також заходи, що додатково встановлені органами державної влади та органами місцевого самоврядування в межах компетенції.
 
Водночас зазначається, що головним державним санітарним лікарем України розробляються та затверджуються протиепідемічні заходи, які визначають особливості провадження діяльності суб’єктами господарювання на період карантину.
 
Джерело: https://vinrada.gov.ua
Переглядів: 777