Декларація про державний суверенітет України


Шановні жителі Хмільниччини!
16 липня 1990 року Верховна Рада України ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Цей документ став потужним поштовхом до відродження української незалежності, засвідчив споконвічне прагнення бути господарями на своїй землі та чітко окреслив історичний вибір українців – творення самостійної демократичної правової держави.

         Декларацією про державний суверенітет були визначені основні політичні, економічні, соціальні засади державотворення, задекларовані демократичний устрій та дотримання прав і свобод громадян, верховенство права. Принципи, проголошені у даному документі, закарбовані у положеннях чинної Конституції України та слугують для нас правовим і моральним орієнтиром у справі розбудови незалежної європейської Української держави.
 
              Відзначаючи цю знаменну дату нашої новітньої історії, маємо вкотре усвідомити, що сьогоднішній і завтрашній день Української Держави залежить особисто від кожного із нас.        
     Патріотизм, активна життєва позиція, наполеглива повсякденна праця – ось запорука подальшого поступального розвитку країни.
 
             Щиро вітаю жителів району із 30-ю річницею проголошення Декларації про державний суверенітет України – визначної події, яка наблизила до здійснення споконвічну мрію українського народу про свободу та незалежність. Адже опираючись саме на Декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року.
 
             Зичу вам впевненості і доброї надії на майбутнє, миру, злагоди щастя, радості та достатку у кожній оселі. Слава Україні!
 
З повагою
Голова районної ради                          Зоя Бонсевич
 
Переглядів: 545