День захисника України


Шановні жителі Хмільницького краю!
Дорогі  захисники незалежної  України!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня захисника України! Це свято відзначається в українському суспільстві в день великого православного свята - Покрови Пресвятої Богородиці. 

 
Українцям здавна була притаманна особлива любов та пошана до Божої матірі. Своїми молитвами вона захищає нас від зла і завжди готова огорнути своїм Покровом кожного з нас. 
14 жовтня є  Днем Українського козацтва. Для козаків це свято - найбільш значуще, вони вірили, що свята Покрова охороняє їх. Історія козацтва – одна з найвеличніших сторінок життя українського народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво виступало справжнім захисником рідної землі, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій України. 
 
        Саме тому День захисника України ми відзначаємо 14 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли на східних територіях України йде боротьба за державну незалежність і суверенітет. Адже любов до рідної землі і  батьківської хати, повага до українських традицій та рідної мови передалася нинішнім воїнам у спадок і ні за яких обставин не може бути знеціненою.
 
Тож бажаю усім мирного неба, міцного здоров’я, незгасимої енергії, завзяття і сили! Нехай божественний Покров Пресвятої Богородиці, простягнений над нами, уберігає від бід, зла та негараздів! Хай наша священна українська земля назавжди буде благословенною, вільною та  незалежною!
 
З повагою
Голова районної ради                                                            Зоя Бонсевич
Переглядів: 497