Висловлюємо щире співчуття рідним та близьким

Хмільницька районна рада із сумом сповіщає, що на 72-му році пішов з життя Гунько Петро Маркович, Генеральний директор Національного музею-садиби  М.І.Пирогова, кандидат медичних наук, доцент, почесний професор Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, заслужений лікар України, Лауреат Державної  премії  України в галузі  науки та техніки, Почесний громадянин Хмільницького району.

 
Народився 1 липня 1949 року в селі Прилуцьке Калинівского району Вінницької області.
У 1968 році  закінчив  Вінницьке медичне училище ім. Д.К. Заболотного.
У 1979 році  з відзнакою закінчив  Вінницький медичний інститут  ім. М.І. Пирогова.
Протягом десяти років працював  завідуючим відділенням  та головним лікарем санаторію „Хмільник”.
З 1992 протягом 19 років  – головний лікар Вінницької обласної клінічної  лікарні  ім. М.І. Пирогова.
В 2010 году призначений генеральним директором Національного музею-садиби М.І. Пирогова.
Петро Маркович був принциповим, здібним керівником та вмілим організатором, вимогливим до себе та колег по роботі.
 Всі ці роки його трудова біографія складалася з буденних тривог і турбот про здоров’я громадян, покращення роботи медичної галузі району та області.
Петро Маркович вміло поєднував виробничу та громадську діяльність. Протягом ряду скликань обирався депутатом Вінницької обласної ради. Був взірцем та наставником для багатьох поколінь депутатів.
 
Скрізь, де б не працював Петро Маркович, його знали як людину віддану своїй справі, в житті добру та щиру.
Сприяли  цьому його особисті лідерські якості, багатий досвід та професіоналізм. Гунько П.М. завжди характеризувався дисциплінованістю, компетентністю при прийнятті та виконанні рішень. З його думкою рахувалися керівники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Він мав високий авторитет серед колег та жителів області.
 Як визнання заслуг перед рідним районом, в 2009 році йому було присвоєно звання «Почесний громадянин Хмільницького району»
Сьогодні всім нам важко уявити, що серед нас уже немає Петра Марковича, людини високих душевних якостей, патріота та громадянина.
У цей скорботний час ми всі глибоко сумуємо разом з вами – усіма, хто знав, поважав та буде берегти про Петра Марковича кращі спогади і світлу пам'ять.
Він назавжди залишиться в нашій пам’яті колегою, другом, виваженим та мудрим керівником, людиною, яка творила історію Хмільниччини.
Висловлюємо щире співчуття рідним та близьким покійного. В цю важку мить  поділяємо горе Вашої сім’ї  та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі.
 
Мазурик М.В., Бонсевич З.Г., Звєрков Є.М., Крученюк О.В., Шевченко Ю.С., Войцещук А.І., Нечипорук В.М., Ткачук Н.П., Михальчук А.М.,  Хижняк В.М.,  Меть М.І., Чмелюк В.А., Рижаєва Ю.В.,  Каленіченко В.О., депутати Хмільницької районної ради, ветерани медичної галузі, керівники медичних закладів Хмільницького району.
 
Переглядів: 677