Хмільницьке управління ГУ ДПС інформує

Програмне РРО у смартфоні доступне кожному платнику. ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що з 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання можуть здійснювати готівкові розрахунки зі споживачами, застосовуючи програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО).

Програму, яка фактично буде програмним реєстратором, можна  безкоштовно скачати з сайту ДПС і встановити на власний пристрій. Зауважимо, що безкоштовним є не тільки скачування програми, але і її підтримка.

Які ж переваги має ПРРО? Насамперед, його можна застосовувати на різних ґаджетах: смартфоні, планшеті, комп’ютері, можна  швидко та зручно зареєструвати через Електронний кабінет, можна використовувати у режимі офлайн. Окрім того під час застосування ПРРО відпадає необхідність у книгах обліку розрахункових операцій та паперових чеках, які замінять електронні.

Додамо, що Інструкцію щодо встановлення та налаштування ПРРО розміщено за посиланнями: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/ таhttps://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/  Інструкції щодо заповнення реєстраційної форми та повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа розміщено за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/

Також допомогу з питань реєстрації та застосування ПРРО можна отримати у Центрах обслуговування платників.

Переглядів: 563