Засідання колегії

     Сьогодні, 26 березня, голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук взяв участь в засіданні колегії Хмільницької райдержадміністрації.
    На колегії було розглянуто питання про стан виконавської дисципліни та організації контролю по виконанню Указу Президента України «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році».

    Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 04.02.2020 року №41 в районі організовано заходи по забезпеченню призову громадян України на строкову військову службу у 2020 році.

   Здійснюється постійний контрольза прибуттям призовників до призовних дільниць та проведенням підготовчих заходів, пов’язаних з попереднім медичним оглядом, лікуванням, обстеженням та вивченням призовників, яким до дня відправлення у військові частини виповниться 18 років та які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

     В бюджетах органів місцевого самоврядування передбачені кошти на виплату одноразової допомоги громадянам, які мають на меті укласти контракт на проходження військової служби, а також громадянам, що будуть призвані на строкову військову службу.

     Хмільницьким ОРТЦК та СП  у 2020 році виконано планове завдання щодо  призову юнаків на строкову військову службу на 100%.

     Також розглянуто питання про стан виконання контрольних завдань, встановлених місцевим органам виконавчої влади, а саме розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів на 2020 рік з реалізації Стратегії подолання бідності» та Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

   У 2020 році з метою сприяння незайнятому населенню в працевлаштуванні, виборі або зміні видів професійної діяльності та професійного навчання, широко застосовуються профорієнтаційні послуги. Протягом звітного періоду їх отримали  1840 безробітних; надано 4157 послуг. Профорієнтаційні послуги отримали 529 осіб із числа безробітної молоді до 35 років. Всього безробітній молоді надано 1204 профорієнтаційних послуг.

    Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці незайнятих громадян, здійснювалась їх професійна підготовка та перепідготовка. Навчанням протягом  2020 року було охоплено 59 безробітних громадян. Після закінчення навчання всі безробітні працевлаштовані згідно укладених договорів з роботодавцями.

    Впродовж 2020 року соціальні послуги отримали 578 малозабезпечених, осіб з інвалідністю та одиноких непрацездатних громадян. Соціальними робітниками надавалось більше двадцяти видів послу

    За 2020 рік до районної державної адміністрації надійшло 323 звернення, кількість порушених питань у даних зверненнях становить 330 (за такий же період минулого року надійшло 359 звернень по 377 питаннях), із них: колективних – 10 (14), повторних – 0 (0).

     У зверненнях порушувались різні питання, але найчастіше громадяни піднімали питання соціального захисту населення – 171 (за такий же період минулого року – 222), аграрної політики та земельних відносин – 42 (42), охорони здоров’я – 41 (11), комунального господарства – 24 (28), питання освіти 7 (30),транспорту і зв’язку 6 (7).

     У 2020 році, як свідчить аналіз, громадяни найчастіше зверталися по питаннях нарахування житлових субсидій, отримання матеріальної допомоги, земельних відносин та з питань охорони здоров’я.

    

Переглядів: 544