Пільговий проїзд

     Жителі Хмільниччини пільгових категорій зможуть їздити в межах області за рахунок коштів обласного бюджету. Ще у лютому минулого року було затверджено порядок використання коштів обласного бюджету для здійснення компенсаційних виплат окремим категоріям громадян за пільговий проїзд на міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування у Вінницькій області.
     Цим Порядком визначено категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд – це учасники АТО/ООС, особи з інвалідністю внаслідок війни, діти з багатодітних сімей. Цей документ визначає також механізм здійснення компенсаційних виплат суб’єктам підприємницької діяльності, які надають послуги із перевезення пасажирів, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік.

     Депутати обласної ради передбачили 347 тис. грн на відшкодування пільгового проїзду. Зокрема, ці кошти надійдуть до районних бюджетів Вінницького, Гайсинського, Жмеринського, Могилів-Подільського, Тульчинського, Хмільницького районів та бюджетів Вінницької міської і Могилів-Подільської міської територіальних громад. 

  • Компенсація за пільгове перевезення – це соціальне питання, яке повинно бути на контролі на всіх рівнях влади. Я переконаний, що такі компенсаційні механізми повинні працювати, адже на даний час сімейні бюджети суттєво зменшилися в доходах через карантин. Особливо це стосується сімей, що проживають в сільській місцевості. Відповідно і місцеві, і обласний бюджети повинні шукати механізми та фінансовий ресурс для компенсації перевізникам вартості проїзду пільгових категорій, щоб хоча б частково задовольняти потреби населення, –  сказав  перший заступник голови обласної Ради Володимир Кістіон. 

     19 березня  рішенням сесії обласної Ради депутати вже спрямували понад 175 тис. грн на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд.

 

Переглядів: 511