Семінар-нарада "Громада безпечного середовища"

     12 травня за ініціативи ГУ ДСНС України у Вінницькій області, МГО "Україна-Польща-Німеччина" та Єврорегіону "Дністер" у місті Хмільник відбулася семінар-нарада "Громада безпечного середовища".
     У заході взяли участь керівники району та міста, голови територіальних громад району, начальник обласного та районних управлінь ГУ ДСНС України.
     Зі вступним словом до усіх присутніх звернулися місцеві очільники:  голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук, міський голова Микола Юрчишин, заступник голови Хмільницької РДА Сергій Чабан. 

     Керівник  Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук продемонстрував пілотні проєкти, які успішно були реалізовані громадами Вінницької області в рамках децентралізації у напрямку пожежно-техногенної безпеки. Він розповів як створювалися та функціонують Центри безпеки громадян, місцеві пожежні команди та добровільні  пожежні дружини «Добровольці-вогнеборці».

     Радник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Кавунець поділився досвідом діяльності добровільних пожежних дружин на прикладі Польщі.

     Заступник голови Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина» Микола Радіонов поінформував про можливість підписання багатосторонніх угод із закордонними партнерами в питаннях проєктної та грантової роботи.

     Захід завершився спільними намірами відповідально працювати над реалізацією проєктів для безпеки громади.

               

Переглядів: 328