Відділення екстреної медичної допомоги в Калинівці

     18 серпня в Калинівці відкрили відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги Калинівської центральної районної лікарні, оснащене сучасними апаратом комп’ютерної томографії, ультразвукового дослідження та рентгенівською системою. Калинівська лікарня – одна із десяти опорних лікарень Вінницької області, де відбулися реконструкції і друга лікарня, в якій відкрили оновлене відділення.

     У відділені облаштували заїзд для автомобілів швидкої допомоги, спеціальний бокс для хворих, які поступатимуть з ознаками інфекційних захворювань, протишокову палату, малу операційну, експрес-лабораторію, яка буде цілодобово проводити лабораторні обстеження, три палати для перебування хворих та зручні кабінети для медичного персоналу. Також було встановлено сучасне медичне обладнання – комп’ютерний томограф, цифровий рентген апарат та апарат ультразвукової діагностики.

     На відкриття відділення невідкладної екстреної медичної допомоги до Калинівки завітали народна депутатка України Ірина Борзова, голова Вінницької обласної держадміністрації Сергій Борзов, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, депутат Вінницької обласної ради Ілля Гуменчук, голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук.

     Медичні працівники Калинівської районної лікарні приступили до роботи у новому приміщенні. Тепер  мешканці Калинівської та Іванівської громад відчують переваги нового, оснащеного за усіма вимогами, відділення екстреної медичної допомоги.

               

Переглядів: 397