«Михайло Грушевський: Життя для України»

     25 вересня голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук відвідав обласне свято «Михайло Грушевський: Життя для України», яке проходило в селі Сестринівка Хмільницького району. В цей день відзначали 155-у річницю від дня народження Михайла Грушевського та 15-у річницю відкриття музею «Великого Українця Михайла Грушевського».

    За історичними даними саме в селі Сестринівка Михайло Сергійович проводив дитинство у свого дідуся Захарія Іоановича Оппокова. Також в цьому селі народилася мати Михайла Грушевського – Глафіра Захарівна.

     Гості заходу ближче познайомилися з життям та діяльністю видатного українця, відвідавши музей у с. Сестринівка та долучились до покладання квітів до пам’ятника та пам'ятного знаку Михайлу Грушевському.

    Після урочистого відкриття заходу, була святкова концертна програма за участі творчих колективів Козятинської громади та професійних виконавців області. Настрій та комфортну атмосферу поглинання у народне мистецтво створили виставки світлиць старостинських округів Козятинської громади та місцевих і запрошених із сусідніх громад майстрів-умільців.   

                          

Переглядів: 288