Конкурс Комфортні громади

     Зміни у проведенні конкурсу "Комфортні громади".  Відбір проєктів на Конкурс відбувається у два етапи.
                      
     І етап відбувається на місцевому рівні. Сільська, селищна та міська рада відповідальні за відбір та подачу проєктів на ІІ етап Конкурсу.                          

     ІІ етап відбувається на обласному рівні. Подача проєктів територіальними громадами до Дирекції конкурсу відбувається у визначені цим Положенням терміни. Організація презентування та оцінювання проєктів здійснюється Виконавчим адміністратором Конкурсу. Переможці Конкурсу визначаються  Експертною радою.

     До участі в ІІ етапі Конкурсу приймаються не більше 4-х проєктів від територіальної громади з населенням 10 тис жителів та більше, з яких переможцями можуть бути визнані не більше 2-х проєктів та не більше 2-х проєктів від територіальної громади з населенням менше 10 тис жителів, з яких переможцем може бути визнаний не більше 1-го проєкт.

     Граничні обсяги співфінансування та величина власного внеску учасника Конкурсу становить, відповідно:

  • для територіальної громади з населенням 10 тис жителів та більшеобсяг співфінансування з обласного бюджету – до 500 тис. грн, власний внесок та/або внесок партнерів – не менше 50 % від загального бюджету проєкту;
  • для територіальної громади з населенням менше 10 тис жителівобсяг співфінансування з обласного бюджету – до 350 тис. грн, власний внесок та/або внесок партнерів – не менше 30 % від загального бюджету проєкту.

     Усі подані на Конкурс проєкти повинні відповідати цілям та завданням Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року, затвердженої рішенням 42 сесії обласної Ради 7 скликання від  21 лютого 2020 року  № 921.

     Сільська, селищна, міська рада, яка подає проєкт на Конкурс, повинна мати затверджену Стратегію розвитку відповідної громади, а поданий проєкт відповідати завданням цієї Стратегії.

 

Переглядів: 314