Робочий візит голови обласної Ради

     У Хмільнику завершується капітальний ремонт вулиці Кутузова. Ця дорога важлива для міста, позаяк нею користуються майже 20% місцевих жителів. Із тим, як тривають ремонтні роботи і що уже зроблено, ознайомився голова обласної Ради Вячеслав Соколовий під час робочої поїздки у Хмільницьку громаду.
     Секретар Хмільницької міської ради Павло Крепкий розповідає, що з цією дорогою у місті була дуже велика проблема – тільки коштом громади відремонтувати її не могли.

     - На сьогодні, дякуючи обласній Раді, ми отримали співфінансування на виконання робіт по цьому об’єкту, - зазначає Павло Крепкий. – Загалом, у громадах відчуваємо велику підтримку обласної Ради стосовно співфінансування об’єктів.

     Вартість капітального ремонту майже двох кілометрів дороги склала 24 млн 746 тис. грн. Проєкт пройшов конкурсний відбір і отримав фінансування. Кошти з дорожнього фонду - 21 млн 34 тис. грн. Співфінансування з місцевого бюджету – 3 млн 712 тис. грн, це 15% вартості. Нині уже прокладений асфальт. Проєкт передбачає також облаштування тротуарів та освітлення.

    За словами депутата обласної Ради Руслана Терещука, цю дорогу довелося, фактично, будувати заново.

    Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначив, що якісні дороги повинні бути в усіх громадах області, тому обласна Рада цього скликання суттєво змінила підходи щодо ремонту комунальних доріг - зменшивши співфінансування з боку громад і одночасно збільшивши загальну суму коштів на ремонт. Він також звернув увагу на те, що роботи потрібно виконати відповідно до термінів і обов’язково облаштувати пішохідні зони.

    У Хмільнику голова обласної Ради також ознайомився із системою очистки води у школах міста. Цей проєкт став переможцем конкурсу обласної Ради «Комфортні громади» і отримав майже 340 тис. грн співфінансування з обласного бюджету.

                

Переглядів: 296