Звернення депутатів

Звернення депутатів Хмільницької районної ради щодо суспільно-політичної ситуації в країні до Президента України, Верховної Ради України
та лідерів опозиції

         Ми, депутати Хмільницької районної ради, глибоко стурбовані і обурені тим, що відбувається на вулицях Києва та в деяких регіонах України. Ескалація напруги зростає з обох сторін і зараз від позиції кожного громадянина залежать долі сотень і тисяч наших співвітчизників.

Відстоюючи інтереси наших виборців, жителів Хмільницького району, вважаємо за необхідне заявити свою позицію по відношенню до подій, що відбуваються сьогодні в Україні.

Ми проти безвідповідальних заяв політиків, які свідомо підштовхують людей до громадянської війни. Кожен громадянин у нашій державі має право на мирний протест, і ніхто не повинен обмежувати це право людей. Всі заходи і дії протестувальників мають відбуватись у рамках закону, не переходячи межу між мирним протестом і злочином, адже в цій ситуації страждають прості громадяни, які залишаються наодинці з відповідальністю перед законами.

Ми засуджуємо дії силовиків, які застосовують зброю та спеціальні засоби проти мирних громадян, журналістів та медичних працівників,  порушення Законів України, що спрямовані на позбавлення  здоров’я громадян, знущань щодо громадян України з боку окремих підрозділів правоохоронних органів України та  радикальних груп, які поширюють насильство і напругу в суспільстві, що в кінцевому результаті призводить до загибелі людей, нанесення тілесних ушкоджень.

Вважаємо за найголовніше зараз не допустити розвалу країни, вберегти життя і здоров’я наших людей, знайти шлях порозуміння і злагоди в суспільстві.

Від імені громади Хмільницького району закликаємо знайти спільне вирішення ситуації шляхом переговорів, мирним шляхом, не допустити подальшого наростання протистояння. Необхідно подолати цю страшну кризу і повернути Україну на шлях європейського розвитку.

Ми адресуємо цей заклик до усіх політиків, до депутатів Верховної Ради, до Президента України та лідерів опозиції. І ми щиро віримо, що буде знайдена основа для компромісу. Іншого виходу просто немає.

Хмільницька районна рада вважає своїм першочерговим завданням у нинішній ситуації зробити все необхідне, щоб забезпечити нормальну життєдіяльність територіальної громади Хмільницького району.

Ми ще раз наголошуємо – кожен має право виражати свою думку і свою позицію, але кожен з нас повинен зробити все від нього залежне, щоб не допустити насильства. Будьмо сильними і мудрими!     

Кризовий стан, спровокований помилками Уряду України, що забезпечував проведення переговорів з приводу умов Угоди про асоціацію України з Європейським союзом та протягом останніх двох місяців недостатньо вживав заходів, щоб нормалізувати ситуацію в країні. І ми цілком і повністю підтримуємо відставку цього Уряду і вимагаємо створення такого Уряду,  який би сьогодні об’єднав Україну, повів рішучу боротьбу з корупцією, впроваджував реальні економічні реформи для створення сприятливого середовища в Україні з рівними можливостями для всіх громадян.

Підтримуємо рішення Верховної Ради України про скасування Законів України від 16 січня, прийняття яких створило напружену ситуацію в державі та створення спеціальної комісії по внесенню змін до Конституції України.

Необхідно зробити глибокий аналіз зовнішніх та внутрішніх причин, які призвели до глибокої суспільно-політичної кризи в Україні та вжити заходів до недопущення такої ситуації в подальшому.

Ми звертаємось до Президента України з проханням зробити усе можливе для того, щоб зберегти громадський мир та спокій у державі; не підписувати Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», прийнятий 29 січня 2014 року, як такий, що не сприяє виходу з політичної кризи, а лише посилює напругу у суспільстві, вивести внутрішні війська з міста Києва в місця їх постійної дислокації, Звертаємось до  керівництва силових структур, військових частин, СБУ,МВС залишатися за місцем дислокації і не відправляти бійців на війну проти власного народу та застосувати амністію до всіх затриманих учасників Майдану.

Ми, депутати Хмільницької районної ради, висловлюємо надію на подальше вирішення всіх проблем шляхом перемовин, взаємоповаги, толерантності, і переконливо закликаємо усі сторони негайно продовжити загальноукраїнський діалог задля збереження цілісності держави Україна.

Переглядів: 758