Процедура державної реєстрації потужностей

Відповідно статті 25 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", наказу міністерства аграрної політики та продольства України від 10.02.2016 року №39. Цей Порядок визначає процедуру державної реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва таабо обігу харчових продуктів та не потребують отримання експлуатаційного дозволу, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам.

1. Оператор ринку харчових продуктів (далі - оператор ринку), який провадить діяльність, що відповідно до вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов'язаний подати до територіального органу компетентного органу заяву про державну реєстрацію потужності, яка використовується на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, відповідно до цього Порядку.
2. Оператор ринку, який провадить діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів рослинного походження, не подає до територіального органу компетентного органу заяву про державну реєстрацію потужності, на яку цим оператором ринку отримано експлуатаційний дозвіл.
3. Державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку.
4. Адресою потужності, яка є транспортним засобом або іншим рухомим майном, вважається місцезнаходження (місце проживання) оператора ринку, в управлінні якого перебуває така потужність.
5. Державна реєстрація потужності здійснюється територіальним органом компетентного органу протягом 15 робочих днів після отримання заяви оператора ринку про таку реєстрацію.
6. Про державну реєстрацію потужності та її особистий реєстраційний номер територіальний орган компетентного органу повідомляє оператора ринку протягом 5 робочих днів після прийняття рішення про державну реєстрацію.
7. Оператор ринку відповідальний за достовірність інформації, вказаної ним у заяві про державну реєстрацію потужності.
8. Державна реєстрація потужності здійснюється безоплатно.
Внесення змін до відомостей Реєстру
1. Оператор ринку зобов'язаний повідомити територіальний орган компетентного органу про зміни в інформації про оператора ринку та потужність, що визначена
1) найменування або прізвище, ім'я та по батькові оператора ринку;
2) адреса потужності;
3) вид діяльності, що планується здійснювати з використанням потужності;
не пізніше 10 робочих днів з дати настання таких змін. Компетентний орган вносить відповідні зміни до відомостей Реєстру протягом 5 робочих днів з дати надходження відповідного повідомлення оператора ринку.
Повідомлення про зміни повинно бути підписаним оператором ринку або уповноваженою ним особою.
2. Компетентний орган вносить до Реєстру запис про припинення використання потужності (із зазначенням дати запису) у таких випадках:
1) надходження до компетентного органу повідомлення оператора ринку про припинення використання ним потужності;
2) припинення діяльності юридичної особи - оператора ринку;
3) припинення підприємницької діяльності оператора ринку - фізичної особи - підприємця.
Запис про припинення використання потужності вноситься до Реєстру не пізніше 5 робочих днів з дати отримання повідомлення про настання вище зазначених випадків.
Державну реєстрацію потужності проводить Хмільницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за адресою 22000, Вінницька обл.., м. Хмільник, вул.. Меморіальна, 46, тел /факс: (04338) 2-24-40, e-mail: khmilnvk@vingudpss.gov.ua.
 
Хмільницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби 
у Вінницькій області просить розмістити
Переглядів: 1140