Хмільницька районна рада

     14 серпня в селі Уладівське відбувся фестиваль української пісні та щедрої спасівської господи «Піснею і короваєм Незалежність зустрічаєм», присвячений 30 річниці Незалежності України.      З прийдешнім святом Днем Незалежності та святом Маковія учасників фестивалю та глядачів привітали  голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук, Калинівський міський голова Василь Поліщук, депутат Вінницької обласної ради Ілля Гуменчук та господарі свята – депутат Калинівської міської ради Олександр Носов та виконуюча обов'язки старости Уладівського старостинського округу Тетяна Носова. А святкового настрою додав духовий оркестр військової частини 3028 Національної гвардії України.

Детальніше

   Кабінет Міністрів ухвалив рішення знизити тариф на електроенергію для населення до 1,44 грн/кВт за умови споживання до 250 кВт-год на місяць.      Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду 11 серпня.      Для домогосподарств, які споживають понад 250 кВт-год на місяць, тарифи залишаються без змін на рівні 1,68 грн/кВт. Нові правила запрацюють з 1 жовтня.                          

Детальніше

     ГУ  ДПС у Вінницькій області нагадує, що неприбуткові установи та організації мають бути включеними до Реєстру. Порядок включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 зі змінами і доповненнями.  Звертаємо увагу, що для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій така організація повинна подати до контролюючого органу за її основним місцем обліку реєстраційну заяву за формою № 1-РН і засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності) копії установчих документів.

Детальніше

     Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження в Україні адаптивного карантину, а також продовження режиму надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.      Як заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, наразі епідемічна ситуація в Україні контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо збільшення госпіталізацій з коронавірусом.      Під час засідання уряду прем’єр заявив, що темпи вакцинації в Україні стрімко зросли. Лише за минулий тиждень щеплення отримали майже 1 мільйон людей. За словами Шмигаля, вакцин досить, поставки регулярні.

Детальніше

     Одноразова грошова допомога на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року      За ініціативою Президента України з метою підтримки багатодітних малозабезпечених сімей Урядом постановою №803 від 04.08.2021 запроваджена у 2021 році виплата одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року у сумі 2 000 гривень на кожну дитину, яка станом на 1 серпня 2021 року має вік 6 – 18 років (включно) та які станом на 01 серпня 2021 року є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.      Виплата одноразової грошової допомоги буде проведена органами соціального захисту населення без звернення батьків.

Детальніше

     9 серпня 2021 року на 91-му році життя зупинилося серце Героя Соціалістичної праці, кавалера орденів Леніна та Дружби народів, Почесного громадянина Хмільницького району, Заслуженого працівника сільського господарства України Вільчинського Володимира Тадейовича.                                                      

Детальніше