19 серпня в селі Білопілля Хмільницького району в єдиному на Вінниччині Музеї Хліба відбулося обласне свято обрядових хлібів і дідухів «Народу вічний оберіг», приурочене до 30-ї річниці незалежності України та 35-річчя відкриття Музею Хліба. Організаторів і гостей заходу привітали заступник голови Хмільницької районної ради Василь Карпінець, заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Олександр Пузир, голова Глуховецької територіальної громади Олександр Амонс.

Детальніше

                                                                      Шановні земляки!      Вітаю Вас зі святом Преображення Господнього! У народі це свято ще називають Яблучним Спасом, бо у цей день традиційно освячують перші плоди, серед яких – яблука, груші, мед.                             

Детальніше

     18 серпня в Калинівці відкрили відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги Калинівської центральної районної лікарні, оснащене сучасними апаратом комп’ютерної томографії, ультразвукового дослідження та рентгенівською системою. Калинівська лікарня – одна із десяти опорних лікарень Вінницької області, де відбулися реконструкції і друга лікарня, в якій відкрили оновлене відділення.

Детальніше

     14 серпня в селі Уладівське відбувся фестиваль української пісні та щедрої спасівської господи «Піснею і короваєм Незалежність зустрічаєм», присвячений 30 річниці Незалежності України.      З прийдешнім святом Днем Незалежності та святом Маковія учасників фестивалю та глядачів привітали  голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук, Калинівський міський голова Василь Поліщук, депутат Вінницької обласної ради Ілля Гуменчук та господарі свята – депутат Калинівської міської ради Олександр Носов та виконуюча обов'язки старости Уладівського старостинського округу Тетяна Носова. А святкового настрою додав духовий оркестр військової частини 3028 Національної гвардії України.

Детальніше

   Кабінет Міністрів ухвалив рішення знизити тариф на електроенергію для населення до 1,44 грн/кВт за умови споживання до 250 кВт-год на місяць.      Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду 11 серпня.      Для домогосподарств, які споживають понад 250 кВт-год на місяць, тарифи залишаються без змін на рівні 1,68 грн/кВт. Нові правила запрацюють з 1 жовтня.                          

Детальніше

     ГУ  ДПС у Вінницькій області нагадує, що неприбуткові установи та організації мають бути включеними до Реєстру. Порядок включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 зі змінами і доповненнями.  Звертаємо увагу, що для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій така організація повинна подати до контролюючого органу за її основним місцем обліку реєстраційну заяву за формою № 1-РН і засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності) копії установчих документів.

Детальніше