Одноразова грошова допомога на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року      За ініціативою Президента України з метою підтримки багатодітних малозабезпечених сімей Урядом постановою №803 від 04.08.2021 запроваджена у 2021 році виплата одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року у сумі 2 000 гривень на кожну дитину, яка станом на 1 серпня 2021 року має вік 6 – 18 років (включно) та які станом на 01 серпня 2021 року є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.      Виплата одноразової грошової допомоги буде проведена органами соціального захисту населення без звернення батьків.

Детальніше

     Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження в Україні адаптивного карантину, а також продовження режиму надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.      Як заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, наразі епідемічна ситуація в Україні контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо збільшення госпіталізацій з коронавірусом.      Під час засідання уряду прем’єр заявив, що темпи вакцинації в Україні стрімко зросли. Лише за минулий тиждень щеплення отримали майже 1 мільйон людей. За словами Шмигаля, вакцин досить, поставки регулярні.

Детальніше

    Українські цифрові COVID-сертифікати успішно пройшли технічне оцінювання в Євросоюзі.     Технічна команда ЄС високо оцінила строки реалізації, точність і відповідність наших цифрових COVID-документів вимогам ЄС. Наразі залишився останній крок — погодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод.      Поки громадяни, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Детальніше

       У Хмільнику та Калинівці покажуть фільми просто неба.     В 2016 році в Україні було створено комплексний соціальний комунікаційний проект “Дивись українське!”, мета якого – сприяння розвитку українського кінематографа.        

Детальніше

     Міністерство цифрової трансформації України та ГО SocialBoost у межах Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) розробили навчальний курс для держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.      Навчальний курс складається із восьми відео з вичерпною інформацією про аспекти цифровізації на рівні територіальної громади. Він допоможе систематизувати знання з цифрової трансформації та сформувати фундамент для подальших дій.

Детальніше

     9 серпня 2021 року на 91-му році життя зупинилося серце Героя Соціалістичної праці, кавалера орденів Леніна та Дружби народів, Почесного громадянина Хмільницького району, Заслуженого працівника сільського господарства України Вільчинського Володимира Тадейовича.                                                      

Детальніше