Хмільницька районна рада

    Щодо плати за землю    ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує фізичним особам про порядок адміністрування земельного податку. Слід пам’ятати, що сплачують податок власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Нарахування сум податку фізичним особам проводиться контролюючими органами на підставі даних з державного земельного кадастру. До 1 липня поточного року платникам направляються податкові повідомлення-рішення із зазначенням сум податку, яку необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення. Звертаємо увагу, що від сплати даного податку звільняються:

Детальніше

   Єдиний соціальний внесок - хто не платить?   ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує про норми Закону України від 08 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування». Відповідно до ст..4 даного документу звільняються від сплати за себе єдиного соціального внеску фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, якщо вони отримують пенсію за віком або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону України від 09.07.2003 №1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Детальніше

   17 червня 2021 року о 10 годині скликається дистанційне пленарне засідання позачергової  9 сесії районної ради  8 скликання.    На розгляд дистанційного пленарного засідання пропонується внести наступне питання:    1) Про Звернення депутатів Хмільницької районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо повернення субрегіональному рівню його повноважень та відповідне забезпечення фінансовими ресурсами.

Детальніше

    Напередодні Дня працівників легкої промисловості, який традиційно відзначається у другу неділю червня, приймав вітання з професійним святом трудовий колектив швейного підприємства ПрАТ «Калина». Калинівська швейна фабрика є стабільним підприємством, яке забезпечує роботою мешканців громади, а продукцію, яку виготовляють калинівські майстрині, є конкурентоспроможною на європейському ринку.     З професійним святом працівників швейної фабрики привітали голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук, перший заступник Калинівського міського голови Микола Господарець, директор Калинівського технологічного коледжу Григорій Федонюк.

Детальніше

                                                             Шановні журналісти!      Щиро вітаємо Вас з Днем журналіста – святом тих, хто обрав нелегку та надзвичайно відповідальну справу – день за днем занурюватись у вир подій, першими дізнаватися про їхній перебіг і створювати об'єктивну картину нашого життя.Сучасний світ важко уявити без постійно оновлюваної інформації і, звичайно, без тих, хто доносить цю інформацію до всього населення.                            

Детальніше

     3 червня у Хмельницькому відбулося перше засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, створеного президентом Володимиром Зеленським.      У засіданні взяли участь по п’ять представників з кожної області. Це голови обласних центрів, міських та сільських громад, голови районних рад та адміністрацій. Районні ради Вінницької області представляв голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук.

Детальніше